Top 5 apps voor aannemers

4 min read

Er zijn ondertussen al heel wat apps op de markt die het werk van (onder)aannemers en/of architecten kunnen verlichten. Maar welke apps zijn écht de moeite waard? Dat zochten wij voor jullie uit in deze top 5.

Smartyard

Smartyard is een online platform dat huurders en verhuurders van -machines en materieel met elkaar connecteert en hen ontzorgt tijdens van het huur- en verhuurproces. Op die manier worden heel wat inefficiënties weggewerkt. Het bedrijf bezit dus zelf geen zware machines, maar geeft verhuurders van bouwmachines wel de kans hun machines en werfmaterieel aan te bieden via een digitaal verkoopkanaal.

Huurders (zoals werfleiders, projectleiders en andere bouwprofessionals) kunnen snel en efficiënt hun vraag naar een in te huren machine samenstellen. Smartyard bezorgt deze vraag onmiddellijk bij meerdere relevante verhuurders, die intussen met 80 zijn en 40.000 machines ter beschikking stellen. Huurders ontvangen vervolgens meerdere offertes en kunnen kiezen bij wie ze willen bestellen, en dit deal per deal. Daarnaast zorgt Smartyard voor overzicht in de externe inhuur. Alle informatie wordt, o.a. in de chat, netjes bijgehouden.

Binnenkort wordt ook de communicatie tussen werfleiders en de interne planningsdienst geoptimaliseerd in Smartyard. Werfleiders kunnen het platform dan gebruiken om een tuig aan te vragen, waarna de planningsdienst beslist een intern tuig in te zetten, dan wel op de markt een extern tuig in te huren.

Smartyard zet hiermee vooral in op snelheid en gebruiksgemak, en brengt de digitale privé-ervaring naar de bouw en industrie. Voor minder dan 100 euro per maand kan je als aannemer al aan de slag met Smartyard.

BuildEye

BuildEye biedt een oplossing om de samenwerking tussen bouwheer, aannemers en architect te verbeteren door middel van een online projectmanagement app. Op de toepassing van BuildEye kan de planning van een project gedeeld worden met alle partijen.

De onderaannemers weten wanneer ze er moeten staan, en de architect en klant zijn tevreden omdat ze inzicht krijgen in de planning van hun project. Alle partijen kunnen ook communiceren via de app: zo kan een onderaannemer of architect vragen stellen en kan de klant foto’s met feedback van het project doorsturen. Verder heeft BuildEye ook een documentbeheersysteem zodat iedereen met dezelfde plannen werkt.

De prijs van BuildEye hangt uiteraard af van het aantal lopende projecten, maar voor 24 euro per maand per project kan je al aan de slag.

Archisnapper

Dit de insteek van Archisnapper: een app voor architecten, ingenieurs of andere partijen die controles uitvoeren op werven en dit op een efficiëntere, digitale manier willen verwerken tot een verslag. Archisnapper wordt echter ook gebruikt door heel wat algemene aannemers om de kwaliteit van hun werven te verbeteren.

Archisnapper laat toe om punten aan te maken tijdens de rondgang via tablet of smartphone, en een aantal zaken aan deze punten te linken zoals foto’s, locatie op plan etc. Deze punten kunnen vervolgens in een professioneel verslag worden omgezet. Archisnapper heeft nog heel wat extra toepassingen die helpen bij het verbeteren van de kwaliteit tijdens uitvoering zoals check- en to-do-lijsten, documentbeheer en verslagen voor onderaannemers.

Voor €89 per maand kan je met 5 accounts gebruik maken van de toepassingen van Archisnapper.

LetsBuild (vroeger Aproplan en GenieBelt)

LetsBuild streeft naar een papierloze werf en het verbeteren van de opvolging van een bouwproject. Het werk van LetsBuild is gelijkaardig aan Archisnapper maar de focus ligt iets meer op algemene aannemers. Zo biedt LetsBuild een module aan voor opvolging van de werf en werfrondgangen, en een module voor de planning van het bouwproject. De opvolgingsmodule geeft bijvoorbeeld een werfleider ter plaatse de mogelijkheid om verschillende versies van plannen vergelijken op zijn/haar toestel, een punt aan te maken op het plan en dit te linken met foto’s, beschrijving, locatie en de verantwoordelijke onderaannemer. De verantwoordelijke onderaannemer krijgt vervolgens een verslag met zijn/haar op te lossen punten via mail.

De communicatie tussen werfleiding en onderaannemer vindt onmiddellijk plaats en is zeer duidelijk door het gebruik van foto’s en locatie-aanduiding. Wanneer een punt is opgelost, kan dit geschrapt worden uit de lijst.

LetsBuild heeft ook een interactieve planningstool. De opbouw is vergelijkbaar met andere planningssoftware zoals MSProject maar LetsBuild focust op de korte termijnplanning (3-6 weken). Elke taak is gelinkt met een verantwoordelijke partij, die de planning ook kan bekijken op het platform en feedback kan geven. Wanneer een partij de deadline niet haalt, kan die dat melden op LetsBuild en kan de projectleider de nodige stappen ondernemen. Zeker interessant voor aannemers die bezig zijn met LEAN engineering!

Brickbook

Doordat er momenteel nog veel met mail wordt gewerkt en informatie over leveranciers niet gemakkelijk gedeeld wordt binnen een bouwbedrijf gaat er veel kennis verloren. Dit wil Brickbook veranderen.

Brickbook zorgt ervoor dat aannemers op een gestroomlijnde manier prijsaanvragen versturen en offertes ontvangen. De focus ligt op het eenvoudig delen van informatie en kennis over de leveranciers. Alle prijsaanvragen, offertes en communicatie worden automatisch bijgehouden per werf.

Een bouwbedrijf kan zijn netwerk van leveranciers centraliseren op het platform. Werknemers kunnen dan evaluaties en commentaren toevoegen aan de leveranciersprofielen. Het platform voegt ook automatisch interessante data toe aan de profielen. Zo weten gebruikers op voorhand bijvoorbeeld hoe groot de kans is dat ze een offerte ontvangen of hoe vaak er met de leverancier wordt samengewerkt.

Vanaf €100 per maand kan je als aannemer aan de slag met Brickbook.