De 3 meest voorkomende problemen bij het zoeken naar nieuwe onderaannemers in de bouwsector

2 min read

De meeste (algemene) aannemers zullen zich wel herkennen in de volgende situatie: je hebt net een project binnengehaald, maar de onderaannemers waar je normaal mee samenwerkt zijn niet beschikbaar of je hebt nog geen geschikte onderaannemers voor de soorten werken dat je nodig hebt.

Waar start je de zoektocht en wat zijn de meest voorkomende problemen om uiteindelijk een contract af te sluiten met een goede onderaannemer?

1. Waar vind ik onderaannemers voor bouwopdrachten?

Bij het zoeken naar een nieuwe onderaannemer lijkt Google de meest voor de hand liggende optie. Google weet zogezegd alles. Toch kan het soms moeilijk zijn om de juiste onderaannemer te vinden voor je project via Google. Veel kleinere bouwbedrijven hebben een zeer eenvoudige of zelfs geen website waardoor ze niet makkelijk te vinden zijn.

LinkedIn dan? Dat is tenslotte gericht op professionals en bedrijven die contacten willen leggen en zichzelf in de kijker zetten. LinkedIn kan zeker helpen wanneer je al een netwerk van contacten hebt opgebouwd, maar dat netwerk opbouwen en onderhouden kost veel tijd.

Daarnaast zijn er de relaties die je door de jaren heen hebt opgebouwd met andere bouwprofessionals en de Excel lijsten van vorige onderaannemers. Handig, maar soms niet voldoende.

Ten slotte is er ook nog de database van de Federale Overheidsdienst Economie als je op zoek bent naar erkende bouwondernemingen (voor bv. overheidsopdrachten). Maar die database is niet zo overzichtelijk, en moet eerst geformatteerd worden voordat je er nuttige info uit kan halen.

2. Hoe weet ik dat de nieuwe onderaannemers kwalitatief werk afleveren?

Je hebt nieuwe onderaannemers gecontacteerd, maar hoe weet je nu of zij kwalitatief werk zullen afleveren? Grotere aannemers hebben de keuze om nieuwe onderaannemers eerst op een klein project te gebruiken - een soort van vuurdoop - voordat ze worden ingezet op de grotere projecten. Kleinere aannemers hebben deze keuze vaak niet, dus moet het direct een schot in de roos zijn.

De beste manier om het werk van nieuwe onderaannemers te controleren, is het nagaan van referenties. Je kan bijvoorbeeld vorige partners van de onderaannemer opbellen en vragen stellen over de kwaliteit van het werk, of ze zich aan de planning houden, ...

De meeste bouwbedrijven hebben ook een website waarop ze een aantal referentieprojecten tentoonstellen. Uiteraard is dit minder betrouwbaar aangezien enkel de succesprojecten in die lijst terechtkomen, maar het kan helpen om de specialiteiten van de onderneming te achterhalen.

3. Het opvolgen van openstaande prijsaanvragen en ontvangen offertes, en het opmaken van een prijsvergelijk

Voor veel aannemers is het opvolgen van prijsaanvragen en binnengekregen offertes een taak voor de projectleiders. Ze moeten dat combineren met alle andere verantwoordelijkheden die bij hun job horen. Hierdoor verliezen ze al snel het overzicht van wie ze al hebben gecontacteerd, wie al gereageerd heeft en welke offertes voor welke projecten ze hebben binnengekregen.

De zoekfunctie in je mailbox kan soms wonderen doen, maar is niet de meest efficiƫnte manier om alle openstaande prijsaanvragen of offertes op te volgen.

Ook het opmaken van een gedetailleerd prijsvergelijk blijft vaak achterwege; door tijdsgebrek wordt er vlug een knoop doorgehakt na een snelle analyse van de offertes.

De oplossing? Gebruik Brickbook!

Brickbook is een matchmakingplatform voor aannemers en onderaannemers in de bouwsector. Aannemers kunnen snel en eenvoudig offertes aanvragen aan onderaannemers via onze database of marktplaats en deze opvolgen via Brickbooks projectentool. Daarnaast kan de kwaliteit van de onderaannemers gecontroleerd worden door hun referenties en reviews raad te plegen. Start nu gratis!